Economische inspectie

Omdat het niet altijd om mooie foto’s draait … Naar aanleiding van het onaangekondigde bezoek, had ik toch wel een interessant gesprek met de man in kwestie… Ze zijn zich te zeerste bewust van het feit dat we a) het best moeilijk hebben in deze digitale tijd en b) ‘ zwart werk’ in de sector een probleem is. Naar dit laatste punt toe drukte de man mij op het hart dat als we daar enigszins weet van hebben van zulke ‘charels’ dat we hen moeten inlichten, zodat ze kunnen optreden…. Het gaat hen niet alleen om het feit dat ze a) onze boterham afpakken maar b) ook het sociaal stelsel ondergraven c) zelf veelal ook nog profiteren van een sociaal vang net. Men mag voor eigen rekening fotograferen tot op 2e graad in familiekring, maar iemand die bv systematisch communicantjes fotografeert loopt bij hen zeker tegen de lamp, alleen moeten ze ingelicht worden en dit mag anoniem.

Advertenties
4 reacties
  1. carllapeirre zei:

    Dag Francis,
    ik volg je gedeeltelijk, maar het gaat om het principe en het ondergraven van andere systemen door niet te voldoen aan de wettelijke stand van zaken !ç

  2. Ik ben het met jullie eens dat we hier tegen moeten optreden. Aan de andere kant vroeg ik me af of de klanten van dit soort zwartwerkers de klanten zijn die we in onze winkel moeten hebben. Wie een communieshoot laat doen voor 45 euro, die zal achteraf ook niet veel bijbestellingen plaatsen vermoed ik. Zijn dit soort prijskopers de mensen die zonder zwartwerkers naar ons zouden komen ? Ik betwijfel het. Is hier veel aan verloren vraag ik mij dan af ?

  3. Jo Charle zei:

    Eeen politieker zou het zo goed niet kunnen omschrijven !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: